A képregényáruház a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. A képregényáruház látogatásával Ön beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat- és sütikezelésre vonatkozó irányelveket.
Termékek Menü

Képregény szakirodalom csomag

Ár:
9.300 Ft
6.500 Ft (6.190 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 2007-2017
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Képregény szakirodalom csomag

A képregény magyarországi történetéről Kertész Sándornak három könyve jelent meg. A Szuperhősök Magyarországon a kezdetektől  rendszerváltásig mutatja be a képregény történetét. Következő munkája a Comics szocialista álruhában címmel egy részletesebb feldolgozása a hazai képregény történetének, de ez a könyv már nem kapható. Pókember-generáció című könyvében a rendszerváltást követően napjainkig vezet bennünket a képregény kiadás és készítés rejtelmeibe. De ő volt a kiadója a Sváb József által írt Képregényiskola című munkának is.

Kertész Sándor: Szuperhősök Magyarországon

A könyv segít abban, hogy információt szerezzünk a képregényről, s rávilágít arra, milyen lehetőségek rejlenek ebben a sokszor jogosan bírált műfajban, hogyan használhatjuk fel ezt a képes kifejezési formát az oktatásban, ismeretterjesztésben és nem utolsó sorban az igényes szórakoztatásban.

Kertész Sándor: Pókember-generáció 

A képregény - ez a sokak által kedvelt, mások szerint kultúrszemétnek titulált elbeszélési forma - eltűnt a magyar sajtó oldalairól, miközben sokan mégis a képregény reneszánszáról beszélnek. Egy szűk fogyasztói réteg rajong érte, mások tudomást sem vesznek létezéséről, míg megint mások kifejezett ellenszenvvel viseltetnek iránta. A nyolcvanas években, egy zárt, szabályozott sajtópiacon, még százezrek olvasták a Füles rejtvényújság, a gyermek és ifjúsági lapok, a napilapok képregényeit, mert a szerkesztőségek ezzel a dinamikus, könnye fogyasztható szórakoztatási formával igyekeztek újabb és újabb olvasókat a lapjukhoz csábtani. A rendszerváltást követően ránk zúdult sajtó áradatban már a képregény nem számított olvasó csalogató műfajnak, ezért kiszorult a lapok oldalairól, és helyettük az amerikai szuperhősök, és rajzfilmfigurák képregényei, a mangák önálló füzetekben kerültek az olvasók elé. A videó klipek, a számítógépes játékok, és az internet megjelenését követően ez a korábban dinamikusnak számító műfaj mára már lassúnak tűnik, és ennek megfelelően a háttérbe szorult. A képregény fogyasztók legújabb generációja már a világhálón, illetve a mobil telefonkészülékeken olvassa a képes történeteket, és nem feltétlenül érzi szükségét a papír alapú magazinoknak. Ők már cd lemezeken gyűjtik az izgalmas kalandok rajzsorozatait, és azok megfilmesített változatát. Ők a pókember generáció tagjai, akiket tizenéves korukban az akkor újdonságnak számtó Pókember történetek ragadtak magukkal, és rabjai lettek ennek a műfajnak. A könyv, a rendszerváltás utáni magyar képregény piacról ad áttekintést, mikor kik milyen megfontolásból vágtak bele a képregények kiadásába, vagy a rajzolásba, milyen alkotóműhelyek próbálták alakítani több-kevesebb sikerrel a magyar képregény kultúrát, és hogyan fogadta mind ezt a piac. Egy több mint száz éves műfaj újra felfedezése tárul elénk az elmúlt húsz év magyar képregény történetének elbeszélése során. A könyv, a szerző Comics szocialista álruhában című könyvének a folytatása.

Sváb József: Képregényiskola

A képregény önálló vizuális műfaj, amely rokonságot mutat a filmmel, az animációval, az illusztrációval és világszerte kitűnő művészek, írók grafikusok magas szinten művelik. E könyv célja, hogy áttekintést nyújtson a képregénykészítés alapvető ismereteiről. Az olvasó neves művészek példáján keresztül ismerkedhet meg a rajzeszközök használatával, a papírméretekkel, a rajzolás olyan alapvető elemeivel, mint a térábrázolás és az emberi alak megjelenítése. Szó van az oldalak és a képkockák kompozciójáról, a színezésről és a betűrásról is. Külön kiemelendő a történet megalkotásáról, a forgatókönyvírásról szóló fejezet. Reméljük ez a kiadvány nem csak azoknak lesz tanulságos, akik már próbálkoztak képregények készítésével, hanem a rajongók számára is betekintést nyújt a műhelytitkokba.

Kérésére mind a két szerző dedikálja a könyveit.

Rendeléskor a megjegyzés rovatban tüntesse fel, kinek a nevére kéri a dedikációt!

Szuperhősök Magyarországon
Kiadó OZ-Print Kft
Kiadás éve 1991
Oldalszám 102
Méret 195x275 mm
Fekete, fehér, puhafedeles
Comics szocialista álruhában
Kiadó Képregényáruház
Kiadás éve 2007
Oldalszám 384
Méret 170X240 mm
Színes
Kötés Cérnafűzött keménytáblás,
Képregényiskola
Kiadó OZ-Print Kft
Kiadás éve 2010
Oldalszám 110
Méret 195x275 mm
Fekete, fehér, puhafedeles

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!