A képregényáruház a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. A képregényáruház látogatásával Ön beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat- és sütikezelésre vonatkozó irányelveket.
Termékek Menü

Sherlock Holmes

Ár:
3.500 Ft (3.333 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 3433
Elérhetőség: Előrendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

Leírás és Paraméterek

A kiadvány két, egyenként 24 oldalas képregényt tartalmaz, A táncoló figurák és A magányos biciklista c. történeteket

A magányos biciklista

Egy koratavaszi napon, szokatlanul késői órán szépséges betolakodó jelenik meg Holmes Baker Street-i szállásán. Violet Smith kisasszony oly kemény elszánást tanúsít, hogy Holmes nem utasítja el. A kisasszony elmeséli, hogy atyja halála után édesanyjával nagy szegénységben éltek, míg egy nap megismerkedtek Mr. Carruthers-szal és Mr. Woodley-val. A két úr Dél-Afrikából érkezett, ahol Smith kisasszony néhai nagybátyja is élt, aki halála előtt arra kérte két társát, gondoskodjanak szegény rokonairól. Mr. Carruthers ennek értelmében felkérte a kisasszonyt, hogy tartson zeneórákat tízesztendős kislányának a birtokán, Chiltern Grange-ben. Idilli környezetben, békésen teltek a napok, amíg Mr. Woodley meg nem jelent a birtokon és nem kezdte udvarlásával zaklatni a kisasszonyt. Egy este a két férfi közt tettlegességig fajult a vita, és Mr. Carruthers kiutasította Mr. Woodley-t a birtokáról. Azóta Smith kisasszonyt, aki minden szombaton kerékpáron megy a vasútállomásra a londoni vonathoz, egy sötét alak követi az erdő melletti elhagyatott szakaszon, majd eltűnik, mint akit a föld nyelt el...Ki lehet a titokzatos idegen? És vajon ki lehet az új bérlő, aki a szomszédos Charlington kúriát egész nyárra kivette? Miért izgatta fel Mr. Carruthers-t a magányos biciklista híre? Holmes úgy véli Smith kisasszonyra veszély leselkedik és ha így folytatja, fölöttébb zavaros vizek felé evez... Felkerekedik hát, hogy próbára tegye feltevéseit...

A táncoló figurák

Holmes és Watson már hosszú ideje tétlenül éldegélnek, mikor Mr. Hilton Cubitt, Ridling Thorpe Manor ura egy különös levelet küld a detektívnek. Egy titkosírással írt üzenetet, amelyről Mr. Hilton az ég világon semmit sem tud. Csupán azért foglalkoztatja ennyire az ügy, mert mikor felesége (Elsie Patrick) meglátta az üzenetet halára rémült, és nem mert beszélni róla. Valamilyen rejtélyes személy folyamatosan ilyen titkosírással nyugtalanítja Elsiet. A szerencsétlen férjt, Mr. Hiltont pedig köti adott szava, miszerint nem kérdezgeti feleségét múltja felől. Miután Hilton elmondta történetét, Holmes megkéri a nemest, hogy amint újabb ilyen üzeneteket kap sürgősen küldje el neki Londonba. Ez egy ideig működik is, és a detektív szorgosan próbálja értelmezni a rajzokat. Azonban idővel rájön hogy sürgősen Norfolkba, Hilton Cubitthoz kell mennie. A detektív azonban elkésik, mert néhány órával megérkezésük előtt Mr. Hilton meghal. Holmes és Watson ekkor komolyabb helyszíni nyomozásba kezd, és megfejtik a „táncoló figurák” titkát. Ennek segítségével Holmes magához hívja a valódi tettest, aki azt hiszi Elsie írt neki. Kiderítik hogy a figurákat Mr. Abe Slaney volt amerikai bűnöző Elsie vőlegénye küldte, illetve ő követte el a gyilkosságot. Az amerikait letartóztatják, és életfogytiglani fegyházra ítélik.

Kiadó Sváb József
Oldalszám 56
Méret 210X297 mm
Színes
Kötés ragasztókötés

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek